YOGO blog image

Markedsføring av fitness: Øk kundebasen din med 10 smarte tips

Author image

yogo

18. september 2023

  Trenger du hjelp til å markedsføre treningsvirksomheten din på best mulig måte? Da har du kommet til rett sted. Her gir vi deg 10 gode tips til markedsføring av fitness!

  10 tips til hvordan du markedsfører fitnessvirksomheten din

  Et treningssenter kan markedsføre seg på ulike måter for å tiltrekke seg og beholde kunder. Her er noen effektive markedsføringsstrategier som treningsbedrifter kan benytte seg av:

  1. Skap en sterk tilstedeværelse på nett: Lag en profesjonell og brukervennlig nettside som viser alle tjenestene du tilbyr, samt informasjon om trenere og fasiliteter. Du kan også lage innhold om fitness og trening til nettsiden din. Sørg også for å være synlig på sosiale medier som Instagram, Facebook,  og LinkedIn, der du kan dele bilder, videoer og oppdateringer om arrangementer og tilbud.

  2. Tilby gratis prøvetimer: Inviter potensielle kunder til å prøve timene eller fasilitetene dine gratis. På den måten kan de oppleve hva du har å tilby, og det kan motivere dem til å melde seg på i fremtiden.

  3. Samarbeid med lokale bedrifter og arrangementer: Samarbeid med lokale bedrifter, for eksempel helsestasjoner, sportsbutikker eller helsemesser. På denne måten kan du nå ut til et bredere publikum og bli mer synlig i lokalsamfunnet. Du kan for eksempel tilby rabatter eller samarbeide om arrangementer eller kampanjer.

  4. Tilby spesielle medlemsfordeler: Gi medlemmene ekstra insentiver til å bli værende hos dere, for eksempel rabatter på treningsklær eller kosttilskudd, gratis tilgang til spesielle arrangementer eller eksklusive medlemskap. Dette kan bidra til å bygge lojalitet og øke kundetilfredsheten.

  5. Målrettet markedsføring på nettet: Bruk digitale annonseringsplattformer som Google Ads eller Facebook Ads til å målrette annonsene dine mot potensielle kunder basert på interesser, alder, bosted osv. Dette kan bidra til å øke synligheten din og tiltrekke deg relevante kunder.

  6. Organiser arrangementer og workshops: Organiser arrangementer eller workshops som fokuserer på ulike aspekter ved trening og helse. Dette kan tiltrekke seg både eksisterende og potensielle kunder og gir deg en mulighet til å vise frem din ekspertise og tilby ekstra verdi.

  7. Bruk attester og anmeldelser: Del positive attester og anmeldelser fra eksisterende kunder på nettsiden din og i sosiale medier. Dette er positivt og god merkevarebygging for bedriften. Dette kan bygge tillit og troverdighet hos potensielle kunder og motivere dem til å prøve tjenestene dine.

  8. Samarbeid med influencere: Samarbeid med fitness- eller livsstil-influencere som har mange følgere på sosiale medier. Dette kan bidra til å øke synligheten din og å nå ut til et bredere publikum. Du kan for eksempel invitere dem til å prøve timene eller fasilitetene dine og dele opplevelsen med følgerne sine. Influencer-markedsføring er supereffektivt i dag.

  9. Samarbeid med andre bedrifter: Samarbeid med andre bedrifter som også henvender seg til målgruppen din, for eksempel merkevarer innen sportsutstyr, helse- og velværesentre eller ernæringseksperter. Slik kan dere utveksle kunder og tilby felles kampanjer og rabatter.

  10. Hold deg oppdatert på trender og nyheter: Hold deg oppdatert på de siste trendene og nyhetene i trenings- og helsebransjen. Dette kan hjelpe deg med å tilpasse tilbudene og tjenestene dine til kundenes aktuelle behov og interesser. Du kan også bruke disse trendene og nyhetene til å skape relevant innhold på sosiale medier og nettsiden din, noe som kan øke synligheten og bidra til å vekke interesse.

  Disse 10 tipsene kan hjelpe deg med å bli mer synlig og tiltrekke flere kunder til ditt treningssenter, yogastudio, pilatesstudio, dansestudio eller som selvstendig instruktør. Ved å ta i bruk disse strategiene og ved å være proaktiv i markedsføringen kan du utvide virksomheten din og oppnå større suksess i den konkurranseutsatte trenings- og helsebransjen.

  Les også: Slik beholder treningssenteret ditt kundene

  Hvorfor et godt bookingsystem også fungerer som markedsføring

  Med et godt bookingsystem kan du nå ut til målgruppen din og kommunisere med dem på en effektiv og profesjonell måte. Et intuitivt bookingsystem hjelper deg med å holde oversikt over treningstider, påmeldinger og betalinger, samtidig som det gir kundene en brukervennlig opplevelse.

  Når du har et godt bookingsystem, kan du markedsføre kurstilbudene og arrangementene dine på ulike sosiale medier. Du kan opprette arrangementer på Facebook og dele dem med følgerne dine, slik at de enkelt kan melde seg på. Du kan også bruke Instagram til å vise frem bilder og videoer av treningsfasilitetene og utstyret ditt, og bruke emneknagger for å nå ut til et bredere publikum.

  Vil du prøve bookingsystemet vårt gratis?

  Ta kontakt med oss på e-post yo@yogo.no eller ring oss på +47 91 16 89 65. Vi er klare til å svare på alle spørsmålene dine og gi deg best mulig service. La oss ta CrossFit-virksomheten din til neste nivå sammen!

  Vi ser frem til å høre fra deg!