YOGO blog image

Gratis bookingsystem – Fordeler og ulemper

Author image

yogo

26. juli 2023

  Er du på utkikk etter et komplett og intuitivt bookingsystem for din bedrift med et begrenset budsjett? I denne artikkelen ser vi nærmere på fordeler og ulemper med gratis bookingsystemer. Les videre og finn ut om et gratis bookingsystem er det rette valget for deg! 

  Fordeler og ulemper med et gratis bookingsystem 

  Når du driver et yogastudio, treningssenter, pilatesstudio, dansestudio eller selvstendig næringsdrivende, er det viktig å ha et intuitivt online bookingsystem. Et godt bookingsystem kan hjelpe deg med å organisere timene dine, administrere bookinger og betalinger og gi kundene dine en smidig og sømløs opplevelse. Det skal være så enkelt for dem som mulig.

  Men hva med kostnadene? Et bookingsystem kan være en betydelig investering, og kanskje du ikke er klar til å binde deg til en månedlig eller årlig betaling. I så fall kan et gratis bookingsystem virke som den perfekte løsningen. Det er imidlertid viktig å huske at ingenting er gratis, og det er både fordeler og ulemper ved å velge et gratis bookingsystem.

  Fordelene med et gratis bookingsystem:

  1. Kostnadsbesparende: Den mest åpenbare fordelen med et gratis bookingsystem er at det ikke koster deg noe. Dette kan være ideelt hvis du har et stramt budsjett eller bare ikke ønsker å investere penger i et betalt system fra starten av.

  2. Grunnleggende funksjoner: Selv om et gratis bookingsystem kanskje ikke har alle de avanserte funksjonene som et betalt system har, har det likevel de grunnleggende funksjonene du trenger for å organisere og administrere klasser og påmeldinger. Du kan fortsatt opprette og planlegge timer, sende påminnelser til kundene dine og holde oversikt over betalinger.

  Ulemper ved et gratis bookingsystem:

  1. Begrensede funksjoner: Selv om de grunnleggende funksjonene kan være til stede, vil et gratis bookingsystem ofte ha begrensninger når det gjelder avanserte funksjoner. Det er ikke sikkert at du kan tilpasse systemet til dine spesifikke behov eller integrere det med andre verktøy og plattformer du bruker.

  2. Reklame og merkevarebygging: Et gratis bookingsystem har ofte reklame og merkevarebygging fra leverandøren. Dette kan virke forstyrrende for kundene dine og gi et mindre profesjonelt inntrykk. Det kan også begrense dine muligheter til å bygge din egen merkevare og skape en helhetlig opplevelse for kundene dine.

  3. Support og oppdateringer: Selv om noen gratis bookingsystemer kan tilby grunnleggende support, får du vanligvis ikke den samme kundeservicen og tekniske støtten som i et betalingssystem. I tillegg kan det hende at oppdateringer og nye funksjoner tar lengre tid å implementere, eller at de ikke er tilgjengelige i det hele tatt.

  Alt i alt vil et profesjonelt og betalt bookingsystem være fordelaktig i det lange løp, både når det gjelder tidsbesparelser, arbeidsmengde og økonomi. Hvis du trenger en permanent løsning med avanserte funksjoner, tilpasningsmuligheter og omfattende support, er et betalingssystem den riktige løsningen. 

  Men hvis du bare trenger en midlertidig løsning med grunnleggende funksjoner og er villig til å akseptere noen begrensninger og annonser, kan et gratis bookingsystem være et godt alternativ for å komme i gang.

  3 eksempler på gratis bookingsystemer

  Hvis du trenger et bookingsystem, men ikke har råd til å betale for et profesjonelt system, finner du her tre gratis bookingsystemer som passer for yogastudioer, treningssentre, pilatesstudioer, dansestudioer og selvstendige instruktører:

  1. Planway

  Planway er et gratis bookingsystem som tilbyr et bredt spekter av funksjoner for å administrere klasser og påmeldinger. Du kan opprette og planlegge klasser, sende påminnelser til kundene dine og holde oversikt over betalinger.

  Læs mere om Planway her. 

  2. Reservio

  Reservio er et gratis bookingsystem som lar deg opprette og administrere klasser og påmeldinger. Du kan også legge til en online bookingside på nettstedet ditt eller på sosiale medier for å gjøre det enkelt for kundene dine.

  Læs mere om Reservio her. 

  3. Schedulista

  Schedulista tilbyr et gratis bookingsystem som er ideelt for mindre treningssentre og instruktører. Du kan opprette og planlegge timer, sende påminnelser og holde oversikt over betalinger. Systemet kan også integreres med populære kalenderapper som Google Calendar og Apple Calendar.

  Læs mere om Schedulista her.

  Prøv YOGO gratis 

  Hvis du trenger å komme i gang med et profesjonelt bookingsystem, men ennå ikke har inntekter nok til å betale, tilbyr YOGO deg muligheten til å betale etter hvert som virksomheten din vokser økonomisk. 

  Du kan også opprette en gratis konto og lese mer om vårt effektive bookingsystem. 

  Les mer om prisene våre her. 

  Hvis du vil prøve bookingsystemet vårt gratis, kan du kontakte oss på yo@yogo.no eller ringe oss på +47 91 16 89 65 . Vi er klare til å svare på alle spørsmålene dine og gi deg best mulig service. 

  Vi ser frem til å høre fra deg!