YOGO blog image

Hvordan åpner man et pilatesstudio? Få svaret her

Author image

yogo

9. februar 2024

  Det er mange ting å tenke på hvis du drømmer om å åpne et pilatesstudio. Blant annet juridiske krav, beliggenhet, fasiliteter, konkurransedyktighet og et effektivt bookingsystem.

  Et intuitivt bookingsystem er avgjørende når du åpner et pilatesstudio, ettersom det gjør det enkelt å planlegge og administrere timer, administrere medlemskap og tilby praktisk nettbetaling, noe som skaper en sømløs opplevelse for både studioeier og kunder.

  Hva er de juridiske kravene for å åpne et pilatesstudio?

  Når du åpner et pilatesstudio, er det visse juridiske krav du må være oppmerksom på. Disse kravene er utformet for å sikre at både du og kundene dine er beskyttet og at studioet drives på en trygg og lovlig måte. Her er noen viktige punkter å ta hensyn til:

  • Tillatelser og lisenser: Sjekk om du trenger næringslisens og eventuelle spesielle tillatelser for pilatesrelaterte aktiviteter.
  • Forsikring: Sørg for at du har tilstrekkelig forsikring for å beskytte deg selv, studioet og kundene dine.
  • Helse og sikkerhet: Sørg for at studioet er trygt og fritt for farer, og at du har førstehjelpsutstyr tilgjengelig. Gi instruktørene opplæring i førstehjelp.
  • Personvern: Overhold personvernforordningen (GDPR) ved å beskytte og lagre kundenes personopplysninger på en sikker måte.

  Hold deg oppdatert om endringer i lovgivningen og sørg for at du overholder lovens krav.

  Hvordan finner du riktig sted for et pilatesstudio?

  Å finne det rette stedet for et pilatesstudio er avgjørende for å lykkes. Her er seks viktige ting du bør tenke på:

  1. Beliggenhet: Velg et sted som er praktisk og lett tilgjengelig for kundene dine. Tenk nærhet til boligområder eller offentlig transport.
  2. Fasiliteter: Sørg for tilstrekkelig plass og fasiliteter til treningsområder, garderober, resepsjon og lagring av utstyr.
  3. Miljø: Velg et sted med en passende atmosfære og stemning som passer til pilatesstudioets image.
  4. Pris: Tenk på leieprisen og eventuelle tilleggskostnader, for eksempel faste kostnader. Finn en balanse mellom kostnader og potensielle inntekter.
  5. Konkurranse: Analyser konkurransen i området og finn en unik plassering for pilatesstudioet ditt.
  6. Bygningens tilstand: Sørg for at bygningen og fasilitetene oppfyller sikkerhets- og brannkravene.

  Ved å ta hensyn til disse faktorene kan du finne den rette beliggenheten for pilatesstudioet ditt, slik at både du og kundene dine blir fornøyde.

  Hvordan skape et attraktivt og funksjonelt pilatestreningsrom?

  Når du ønsker å skape et attraktivt og funksjonelt pilatesrom, er det flere faktorer du må ta hensyn til. Et optimalt pilatesrom bør ha en blanding av estetikk, funksjonalitet og sikkerhet. Her er seks viktige punkter å ta hensyn til:

  1. Plass og utforming: Sørg for at treningsrommet har nok plass til å utføre ulike øvelser. En romslig planløsning gir god bevegelsesfrihet og gjør det enklere å utføre pilatesøvelsene riktig.
  1. Gulv: Velg et gulv som er sklisikkert, støtdempende og komfortabelt. Dette vil hjelpe deltakerne med å holde balansen og minimere risikoen for skader under øvelsene.
  1. Belysning og ventilasjon: Gode lysforhold er viktig for å skape en behagelig og energigivende atmosfære i treningsrommet. Velg et rom med naturlig lys eller installer god kunstig belysning. I tillegg er det viktig med god ventilasjon for å sikre frisk luft og en behagelig temperatur under treningen.
  1. Utstyr: Invester i kvalitetsutstyr som er egnet for pilatesøvelser. Det kan være treningsmatter, reformers, baller, bånd og diverse rekvisitter. Sørg for at utstyret er i god stand og oppfyller sikkerhetsstandardene.
  1. Atmosfære: Skap en innbydende atmosfære med passende farger og dekorasjoner. Velg farger som fremmer ro og avslapping og samtidig skaper en hyggelig og motiverende atmosfære for deltakerne.
  1. Musikk: Spill beroligende og inspirerende musikk under treningen for å skape den rette stemningen og motivere deltakerne.

  Hvordan sikrer du at pilatesstudioet ditt er konkurransedyktig på markedet?

  Et konkurransedyktig pilatesstudio krever et effektivt og brukervennlig bookingsystem. 

  Et komplett system hjelper deg med timeplanlegging, medlemsadministrasjon og nettbetaling. Det bør være tilgjengelig på nett og mobil for å gi en fleksibel bookingopplevelse. Ved å samle inn og analysere data kan du tilpasse tilbud og målrette markedsføringen. God kundeservice er også viktig.

  Få tilgang til en verden av muligheter med YOGOs programvarebaserte bookingsystem.

  Med YOGO kan du gjøre alt du trenger:

  • Sende live video eller organisere arrangementer
  • Opprette og administrere gruppetreninger
  • Lagre videoer på nettsiden din
  • Bruke SMS-meldinger for avbestilling av timer og ventelistebestillinger
  • Administrer rom, instruktører, utstyr osv.
  • Opprette ventelister
  • Ta imot betaling på nettet
  • Opprette kampanjer
  • Holde god kontakt med medlemmene dine
  • Opprette omfattende kunderapporter og analyser

  Les mer om våre priser og abonnementer her.

  Vil du at vi skal hjelpe deg med å sette opp bookingsystemet ditt?

  Kontakt oss på yo@yogo.no eller ring oss på +47 23 96 37 65

  Våre vennlige kollegaer står klare til å svare på spørsmålene dine og hjelpe bedriften din med å forenkle kalenderbooking og SMS.

  Vi gleder oss til å hjelpe deg! 🙂