YOGO blog image

Slik beholder treningssenteret ditt kundene

Author image

yogo

18. august 2023

  Øk omsetningen og stabiliteten ved å lære deg hvordan du beholder kundene på treningssenteret ditt. Få 5 tips for lojalitet og vekst her.

  Hvorfor er det viktig å beholde kundene, ikke bare skaffe nye?

  Selv om det er viktig å tiltrekke seg nye kunder for å opprettholde veksten og øke inntektene, kan man ikke overse betydningen av å beholde eksisterende kunder.

  Det er flere grunner til at det er avgjørende for en bedrifts suksess å holde på kundene: 

  • Økte inntekter: Å beholde kunder kan bidra til økte inntekter på lang sikt. Eksisterende kunder er mer tilbøyelige til å kjøpe dine tjenester eller produkter igjen og igjen, noe som betyr gjentatte inntekter. Dessuten er det billigere å beholde eksisterende kunder enn å skaffe nye. Ifølge enkelte studier kan det koste opptil fem ganger mer å skaffe nye kunder enn å beholde eksisterende.
  • Jungeltelegrafen: Eksisterende kunder kan være ditt beste markedsføringsverktøy. Hvis du gir kundene dine en god opplevelse og verdi, er det mer sannsynlig at de vil anbefale deg til venner, familie og kolleger. Jungeltelegrafen er en av de mest effektive formene for markedsføring, ettersom den bygger tillit og troverdighet hos potensielle nye kunder.
  • Lojalitet: Ved å holde på eksisterende kunder bygger du lojalitet og tillit. Når kundene føler seg fornøyde og verdsatt, er det større sannsynlighet for at de fortsetter å bruke tjenestene og produktene dine. Lojalitet fører til langsiktige relasjoner og gjenkjøp, noe som igjen bidrar til økte inntekter.
  • Tilbakemeldinger og forbedringer: Eksisterende kunder er en verdifull kilde til tilbakemeldinger og forbedringsmuligheter. Gjennom deres erfaringer og meninger kan du få innsikt i hvordan du kan optimalisere våre tjenester og produkter for å møte deres behov og ønsker på en bedre måte. Dette kan hjelpe deg med å forbedre forretningsprosessene dine og skille deg ut fra konkurrentene.
  • Stabilitet og bærekraft: Ved å holde på eksisterende kunder skaper du stabilitet og bærekraft for virksomheten din. Det reduserer inntektssvingninger og skaper en mer pålitelig inntektsstrøm. Det gir deg mulighet til å planlegge og investere i virksomheten på lang sikt.

  Et av de viktigste verktøyene for å holde på kundene i et treningssenter er å ha et godt og intuitivt bookingsystem som er enkelt for kundene å bruke. På den måten er det mer sannsynlig at de vil kjøpe tjenesten din igjen og igjen. Les mer om bookingsystemet vårt her.

  5 tips for å holde på kundene

  1. Skap en personlig og engasjerende kundeopplevelse 

  Få kundene til å føle seg velkomne og verdsatt. Kommuniser med dem, lytt til deres behov og ønsker, og tilpass tjenestene og produktene slik at de passer dem. Vis interesse, og ta deg tid til å svare på spørsmål og bekymringer de måtte ha.

  2. Kommuniser regelmessig og relevant

  Hold kundene dine oppdatert om nyheter, tilbud og arrangementer. Send dem personlige meldinger og bursdagshilsener. Sørg for å kommunisere på en måte som er relevant for dem og deres interesser.

  3. Belønn lojale kunder

  Kjør lojalitetsprogrammer for å belønne lojale kunder for deres fortsatte støtte. Det kan være i form av rabatter, gratis prøveperioder eller eksklusive tilbud. Vis kundene dine at du setter pris på deres lojalitet og ønsker å belønne dem for det. Lojalitetsprogrammer har vist seg å være en effektiv strategi for å redusere frafallet og øke engasjementet i en bedrift.

  4. Tilby et bredt spekter av tjenester og produkter

  Sørg for at du har et bredt spekter av tjenester og produkter tilgjengelig for kundene dine. Treningsøkter, klasser, personlig trening, sosiale arrangementer, workshops eller opplevelser som gir kundene lyst til å være en del av et fellesskap. Det gir dem mulighet til å velge det som passer best til deres behov og interesser. Ved å tilby ulike alternativer kan du også tiltrekke deg nye kunder og beholde eksisterende kunder ved å imøtekomme deres skiftende behov og øke kundetilfredsheten. 

  5. Implementer et intuitivt bookingsystem

  Et godt bestillingssystem kan gjøre hele bestillingsprosessen enklere og mer praktisk for kundene. Sørg for å velge et system som er brukervennlig, tilpasset bedriftens behov og som gjør det mulig å bestille, betale og avbestille online. Dette vil spare tid for både deg og kundene dine og forbedre kundeopplevelsen, noe som garantert vil bidra til å holde på kundene.

  Få tilgang til en verden av muligheter med YOGOs bookingsystem

  Med YOGO kan du gjøre alt du trenger:

  • Sende live video eller organisere arrangementer
  • Opprette og administrere klasser
  • Legge ut videoer på nettstedet ditt
  • Bruke SMS-meldinger for avbestillinger av timer og ventelistebestillinger
  • Administrere rom, instruktører, utstyr osv.
  • Opprett ventelister
  • Ta imot betaling på nettet
  • Opprette kampanjer
  • Hold tett kontakt med medlemmene dine
  • Utarbeide omfattende kunderapporter og analyser 

  Les mer om våre priser og abonnementer her.

  Vil du at vi skal hjelpe deg med å sette opp bookingsystemet ditt?

  Kontakt oss på yo@yogo.no eller ring oss på +47 91 16 89 65. Våre vennlige kolleger står klare til å svare på spørsmålene dine og hjelpe bedriften din med å forenkle kalenderbooking og SMS.

  Vi gleder oss til å hjelpe deg! 🙂