YOGO blog image

Slik starter du et treningsstudio trinn for trinn

Author image

yogo

10. januar 2024

  Enten du har en lidenskap for fitness, yoga, pilates eller dans, er det å åpne ditt eget treningssenter en spennende utfordring som kan gi deg muligheten til å dele din kunnskap og hjelpe andre med å nå sine treningsmål.

  Når du bestemmer deg for å starte et treningssenter, er det flere viktige faktorer å ta hensyn til for å sikre suksess. Les mer om disse her.

  Hva er de 9 første stegene for å starte et treningssenter?

  Når du ønsker å åpne et treningssenter, er det noen viktige første steg du må ta. Her er noen av dem:

  1. Hva er formålet og målet? Begynn med å bestemme deg for hvilket type treningssenter du ønsker å åpne. Skal det være et yogastudio, et treningssenter, et pilatesstudio, et dansestudio eller noe helt annet? Definer også de overordnede målene for senteret, for eksempel at det skal fremme helse og velvære, eller gi støtte i form av trening og mosjon.
  2. Lag en forretningsplan: En solid forretningsplan er avgjørende for å lykkes med å åpne et treningssenter. Dette omfatter blant annet å definere målgruppen, konkurransen i området, markedsføringsstrategier, kostnadsanalyser og finansieringsalternativer. Les mer om hvordan du lager en god forretningsplan for et treningssenter her.
  3. Beliggenhet og fasiliteter: Finn det rette stedet for treningssenteret som passer målgruppen din og som har tilstrekkelig plass til de nødvendige fasilitetene. 
  4. Undersøk juridiske og kommersielle forhold: Sett deg inn i relevante lover og regler som regulerer driften av treningssentre i ditt område. Sørg for å opprette et lovlig selskap og få på plass nødvendige lisenser og forsikringer.
  5. Utforming av treningslokaler: Tenk gjennom hvordan du vil organisere og utstyre treningslokalene for å skape et trygt, funksjonelt og komfortabelt miljø. Vurder også hvilket utstyr og hvilke fasiliteter som er relevante for målgruppen.
  6. Rekruttering av personale: Finn dyktige og kvalifiserte instruktører til å lede treningsøktene og bistå i den daglige driften. Velg ansatte som har erfaring med den spesifikke typen trening du tilbyr, gode kommunikasjonsevner og en lidenskap for helse og trening.
  7. Markedsføring og promotering: Utvikle en omfattende markedsføringsstrategi for å tiltrekke deg og holde på kundene. Dette kan omfatte opprettelse av en nettside, bruk av sosiale medier, utdeling av brosjyrer og annonsering i lokale medier. Les mer om markedsføring av treningssentre her.
  8. Bygge et bookingsystem: Et viktig steg er å implementere et intuitivt bookingsystem som gjør det enkelt for kundene å planlegge og betale for treningsøkter. Et bookingsystem kan hjelpe deg med å administrere timeplaner, holde oversikt over medlemskap og gi kundene en god brukeropplevelse. Les mer om Yogos intuitive bookingsystem her. 
  9. Sørg for kontinuerlig forbedring: Etter at du har åpnet treningssenteret, er det viktig å lytte til tilbakemeldinger fra kundene og tilpasse tilbudet og tjenestene til deres behov. Hold deg oppdatert på de nyeste trendene og teknologiene i treningsbransjen for å holde deg relevant og konkurransedyktig. Les mer om hvordan du får flere medlemmer på treningssenteret ditt her.

  Hvordan finner du riktig beliggenhet for treningssenteret?

  For å vende tilbake til det tredje trinnet, som er å finne det rette stedet for treningssenteret ditt, har vi nedenfor listet opp noen gode tips til hvordan du velger riktig sted. Beliggenheten spiller en avgjørende rolle for oppstarten av treningssenteret:

  • Beliggenhet: Velg et sted som er praktisk for potensielle kunder. Et sentralt område med lett tilgang til offentlig transport og parkering er ideelt. Tenk også på demografien i området og om det er tilstrekkelig etterspørsel etter treningstjenester i området.
  • Størrelse og utforming: Velg et sted som har nok plass til fasiliteter og utstyr. Tenk også på andre fasiliteter som garderober, resepsjon og eventuelt et møte- eller behandlingsrom som kan være nødvendig for virksomheten. En god planløsning kan maksimere effektiviteten og skape en positiv opplevelse for kundene.
  • Fasiliteter og utstyr: Gå gjennom områdets fasiliteter og utstyr for å sikre at de oppfyller dine spesifikke behov. Sjekk også om det er plass til å utvide eller legge til utstyr i fremtiden hvis virksomheten vokser.
  • Pris og leievilkår: Vurder budsjettet ditt, og undersøk markedet for å få et inntrykk av leieprisene i området. Vær også oppmerksom på eventuelle leie- eller kontraktsvilkår som kan påvirke virksomhetens bærekraft.
  • Konkurranse og samarbeidsmuligheter: Analyser området for å identifisere eventuell konkurranse fra andre treningssentre. Undersøk også mulighetene for samarbeid med andre lokale bedrifter eller foreninger som kan bidra til å tiltrekke seg flere kunder og skape synergier i nærområdet. Når du har identifisert potensielle steder for treningssenteret ditt, er det en god idé å besøke dem personlig.

  Vil du prøve bookingsystemet vårt gratis?

  Et godt og brukervennlig bookingsystem er avgjørende for et treningssenter. 

  Det er mange store avgjørelser som skal tas i oppstartsfasen, og det forstår vi i Yogo. Derfor tilbyr vi deg en gratis prøveperiode av bookingsystemet vårt før du tar en endelig beslutning. 

  Kontakt ossyo@yogo.no eller ring oss på +47 23 96 37 65. Vi er klare til å svare på alle spørsmålene dine og gi deg best mulig service. La oss ta treningsstudioet ditt til neste nivå sammen!

  Vi ser frem til å høre fra deg!